
Jak by mělo vypadat zdravé stravování?
Zdravé stravování podporuje zdraví celého našeho těla. Pokud se nebudeme zdravě stravovat, může to vést ke spoustě zdravotních obtíží. Můžete přibrat na váze až dojde k nadváze nebo obezitě. Můžete poškodit zdraví vašeho srdce, rozhodit si své trávení nebo si můžete způsobit problémy s erekcí.
Existuje spousta potravin, které jsou velmi zdravé pro naše tělo a jde z nich připravit spousta chutného a zdravého jídla.
Cizrna
Cizrna je velmi výživnou potravinou. Obsahuje spoustu vlákniny, bílkovin a také minimum tuku. Také má v sobě kyselinu listovou a vitamíny skupiny B. Z cizrny připravíte spoustu skvělých pokrmů. Můžete si udělat vlastní humus, přidat cizrnu do salátů nebo s ní zahustit polévku.
Kuřecí prsa
Kuřecí prsa jsou velmi kvalitním zdrojem bílkovin, a přitom obsahují minimum tuku. Takový přísun bílkovin vám pomůže například při růstu svalů. Z kuřecího masa připravíte nespočet pokrmů. Můžete je upéct, uvařit, dusit, restovat. Podávat je můžete s jakoukoliv přílohou. Kuřecí maso se totiž hodí opravdu ke všemu.
Losos
Losos je tučnější mořskou rybou, která obsahuje spoustu vitamínů. Především jódu a omega-3 mastných kyselin, které jsou důležité pro naše zdraví. Ryby bychom měli do našeho jídelníčku řadit alespoň jednou týdně. Losos je výborný jen tak s přílohou, můžeme z něj udělat tatarák, nebo ho třeba použít na přípravu výborného sushi.
Červená čočka
Luštěniny jsou obecně zdravé, a červená čočka navíc výborně chutná. Je plná bílkovin a vlákniny, čímž je zdravá pro naše srdce, i pro naše trávení. Červená čočka se výborně hodí k přípravě polévek, nebo do indické kuchyně, kde je jednou z hlavních přísad.
Quinoa
Quinoa je plná vlákniny, bílkovin, hořčíku a také flavnoidů. Je to skutečně zázračná potravina. Navíc je velmi chutná. Používá se ve formě zdravé přílohy, anebo jako součást vynikajících salátů.